Wat is een erectiestoornis?

Erectiele disfunctie of stoornis (ED) is het onvermogen om een erectie te ontwikkelen en te behouden voor bevredigende geslachtsgemeenschap of activiteit. Erectiele disfunctie of erectiestoornis zijn de voorkeurstermen in tegenstelling tot impotentie. Er zijn geen uniforme criteria die bepalen hoe consistent het probleem moet zijn en voor welke duur het aanwezig moet zijn om als ED te worden beschouwd. Het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder-5 specificeert een duur van ten minste 6 maanden in de definitie van ED.

Hoe vaak komen erectiestoornissen voor?

Ongeveer 5 procent van de mannen die 40 jaar oud zijn, heeft een volledige erectiestoornis en dat aantal neemt toe tot ongeveer 15 procent van de mannen op de leeftijd van 70 jaar. Milde en matige erectiestoornissen treffen ongeveer 10 procent van de mannen per decennium van het leven (d.w.z., 50 procent van de mannen in de 50, 60 procent van de mannen in de 60 jaar). Erectiele disfunctie kan zich op elke leeftijd voordoen, maar het komt vaker voor bij mannen die ouder zijn. Oudere mannen hebben meer kans om gezondheidsaandoeningen te hebben waarvoor medicatie nodig is, wat kan interfereren met de erectiele functie. Bovendien, naarmate mannen ouder worden, kunnen ze meer stimulatie nodig hebben om een erectie te krijgen en meer tijd tussen erecties door.

Is en erectiestoornis behandelbaar?

Soms is een verwijzing naar een specialist nodig. De huisartsen behandelen nu echter meer gevallen dan voorheen, omdat de behandelingsmogelijkheden de laatste jaren zijn verbeterd. Uw huisarts zal eerder een verwijzing voorstellen als u een hormonaal probleem heeft, als de oorzaak verband houdt met een andere aandoening, zoals problemen met de bloedsomloop, of als u jong bent en de aandoening is begonnen na een blessure.

Hier vindt u behandelingsmogelijkheden. Er is een goede kans op succes met de behandeling.

© 2019 by erectiestoornis Nederland.  Proudly created with Wix.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now