© 2019 by erectiestoornis Nederland.  Proudly created with Wix.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Behandeling erectiestoornis

Wat kan ik doen?


Als u erectieproblemen heeft, zijn uw lokale arts of seksuele gezondheidskliniek goede eerste contactpunten. 

Het is belangrijk om openlijk met een arts te praten over eventuele problemen die u heeft met seksueel functioneren. Zelfs als u geen seks wilt hebben, kan een erectiestoornis een symptoom van een medische aandoening zijn, dus het is een goed idee om professioneel advies in te winnen. Voor velen is dit een gevoelige kwestie om te bespreken, maar op basis van de bovenstaande statistieken, zult u niet de eerste patiënt zijn die in de kamer van een arts verschijnt die hulp nodig heeft bij erectieproblemen.

Een arts zal waarschijnlijk met u praten over het behoud van een goede algemene gezondheid. Dit betekent dat u aandacht moet besteden aan zaken als lichaamsgewicht, lichaamsbeweging en roken. 

Andere veel voorkomende oorzaken zijn onder andere angst of relatieproblemen, dus voor sommige mannen kan het helpen om met een getrainde counselor over deze zaken te praten.

Veranderingen in de levensstijl, zoals verstandig eten en regelmatig bewegen, kunnen problemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes, die erectiestoornissen veroorzaken, helpen voorkomen.

Vroege diagnose en behandeling van de bijbehorende aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte kunnen erectiestoornissen voorkomen of vertragen, of het probleem stoppen met het ernstiger worden.

Welke behandelingen zijn er?


Meestal zal er niet één specifieke behandeling zijn die helpt. Voor sommige mannen is er een omkeerbare onderliggende oorzaak die kan worden behandeld. Voor anderen is een erectiestoornis niet te genezen, maar wel te behandelen.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om u te helpen bij het krijgen en behouden van een erectie. Sommige behandelingen omvatten tabletmedicijnen, externe hulpmiddelen of penile injecties. Orale medicatie, zoals Viagra, is vaak nuttig, hoewel het mogelijke bijwerkingen kan hebben. Voor mannen die geen succes hebben met deze behandelingen, kan een operatie een optie zijn.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now